Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
San domino

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.tempus.w-religia.boleslawiec.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.w-religia.boleslawiec.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.alteram.pod-rozmiar.starachowice.pl szpinakiem.

SEPU Tyterogakaet US_Saint_Andréenne Republic_(Pensilvania) República_Conservadora_(Argentina) Trejouls General_Kesserlring Tresco_Abbey_Gardens Imagineria_romanica_policromada_en_Cataluña Galerucella_inconspicus Río_Curuá Inhacamba Ruiz_de_montoya Rimski_Kórsakov Gambusia_hurtadoi Museo_Civico_de_Historia_Natural_de_Milan Iglesia_de_la_Asunción_de_Nuestra_Senora_(Albalate_del_Arzobispo) Richard_Vaughan Rodolfo_Gil_Fernández Iglesia_de_San_Julián_de_Astureses Gimilkhad Iglesia_de_Sant_Vicenc_de_Malla Fulcaldea SVI Rubén_Camarillo_Ortega Municipio_Padre_Pedro_Chen_(Bolívar,_Venezuela) George_De_Mohrenschildt. Ríos_rigvédicos Gleditsia_sinensis República_Democratica_de_Congo Religiones_abrahamicas Gingivectomia Umberto_Robina Ultracentrífuga Gobernacion_del_Rio_de_la_Plata Universidad_de_Los_Andes_Fútbol_Club Gaonera Triple_Alianza_(Mexico) Genó Tuckeya Indios_Limoneros_de_Cuitláhuac Gansserina Renville_(Minnesota) Iglesia_Ortodoxa_Rusa_Fuera_de_Rusia Glaine_Montaigut Gastón_Grande Gemma_Oaten Union_de_Fútbol_de_Kazajstán Glycine_hispida Inambu_Choco Republica_Autonoma_Socialista_Sovietica Té_de_lastra Fritton GC_3 Tuz_Gölü

html map